Quantcast
Channel: Øvrige Nyheter om poker og spill
Viewing all articles
Browse latest Browse all 377

Valg 2013 – et pokerveiskille?

$
0
0

Med kun dager igjen til årets stortingsvalg kjemper de forskjellige partiene intenst om din stemme. I sommer har spill- og pokerpolitikken vært diskutert i media, Men hva mener egentlig politikerne om poker?

Hvem blir Statsminister, Jens eller Erna? Fortsatt rødgrønn regjering eller politisk retningsendring og borgerlige partier på makten?

Svaret får vi først tidligst natt til tirsdag, men er du opptatt av pokerliberaliseringen og endring av spillpolitikken i Norge skal du håpe på politisk kursendring og kraftig blå dominans.

Pokerlistings sendte tre spørsmål om poker- og spillpolitikken i Norge til alle de største partiene og fikk følgende svar:

Hvorfor er, etter deres mening, poker- og spilldebatten så betent her til lands?

Senterpartiet (Sp): Det er helt sikkert flere årsaker til det. Ett element er omfanget av, og debatten om, spillavhengighet. En annen årsak er den sterke posisjonen til Norsk Tipping som er en av de viktigste innektskildene til norsk kultur og idrett.

Høyre (H): Egholm-dommen har avgjort at pokervarianten Texas Hold’em ikke rammes av straffeloven, men dommen vurderer ikke lovligheten etter lotteriloven. Lotteritilsynet har presisert at alle former for pokerspill som involverer penger eller promoterer spillselskaper fortsatt er ulovlig etter lotteriloven.

Poker Table

Arbeiderpartiet (Ap): Vi oppfatter ikke poker- og spilldebatten som betent. Det er stort sett bred enighet om å begrense spill i Norge, for å begrense spillavhengighet og for å bevare enerettsmodellen gjennom Norsk Tipping. Denne politikken støtter Arbeiderpartiet.

Fremskrittspartiet (FrP): FrP føler at denne debatten er betent av samme grunn som mange andre forbudsdebatter. Det finnes her til lands sterke moralske meninger om aktiviteter med potensielt negative konsekvenser, og da er det mange som ivrer for å innføre forbud fremfor å sette individets rett til frihet over egne valg i førersetet.

Sosialistisk Venstreparti (SV): Grunnen til at debatten er så betent handler nok om hvor uforståelig et forbud kan virke på mange, samtidig som konsekvensene av spilleavhengighet (pengespill) kan være fatale.

Hva er deres ståsted i debatten om legalisering av poker i Norge, og hvorfor har dere denne meningen?

SP: Senterpartiet ønsker ikke å legalisere kommersiell poker i Norge.

H: Høyre er ikke mot poker uten penger. Det er helt i orden at venner liker å spille poker – så lenge dette ikke skjer med penger eller promotering av spillselskaper som kan gjøre folk hekta og spilleavhengige.

AP: Arbeiderpartiet mener at poker fortsatt skal være forbudt i Norge. Poker er et spill, som gir stor risiko for spillavhengighet.

FrP: FrP mener at poker må legaliseres, og har foreslått dette flere ganger. For oss er det meningsløst at det skal være forbudt for myndige mennesker å bestemme over egne aktiviteter, så lenge disse ikke volder direkte skade på uskyldige.

SV: Vi ønsker å opprettholde Norsk Tippings monopol på pengespill i Norge. Dette først og fremst av hensyn til de spillavhengighet går utover. I tillegg mener vi at dagens system der det ikke er straffbart å spille for mindre beløp blant venner, så lenge ikke verten tjener på det gjør det er en OK ordning.

chips iStock

Hvis deres parti fikk bestemme etter årets valg, hva kunne pokerspillere og –interesserte i så fall forvente?

SP: Senterpartiet vil verne om Norsk Tippings spillmonopol. Dette systemet er en av de viktigste inntektskildene til norsk kultur og idrett, og gir oss også bedre mulighet til å begrense/forebygge spillavhengighet.

H: I spillpolitikken har Høyre en forsiktig og konsekvent linje av hensyn til spilleavhengige og for å sikre at vi får beholde EU-unntaket for vår modell, hvor norske spilleinntekter går til idrett og frivillighet. Det betyr at poker, og andre mulige spillkonsepter der spillavhengighet er et tema, må vurderes ut fra spørsmål om spilleavhengighet, og legges under Norsk Tipping hvis de tillates.

AP: Arbeiderpartiet ønsker ikke å endre dagens politikk på området, så hvis en rødgrønn regjering fortsetter vil dagens politikk fortsette.

FrP: Med et sterkt FrP kan pokerspillere og andre forvente et parti som setter friheten i førersetet, og vil jobbe for å oppheve tullete forbud. Vi vil spre makten i samfunnet, slik at politikere ikke lenger skal sitte som moralske overdommere som trer forbud ned over folket, men heller la makten om avgjørelser knyttet til eget liv ligge hos hvert enkelt menneske. Det er sikkert mange i FrP, akkurat som i andre partier, som ikke er glade i gambling osv. Forskjellen på en FrP-er og andre politikere er at andre politikere da vil forby det de ikke liker, mens FrP-eren rett og slett lar være å drive med det han ikke liker.

SV: Samme som spørsmål 2.

Pokerlistings har også kontaktet, men ikke fått svar fra, følgende partier: Venstre, Kristelig Folkeparti, Miljøpartiet De Grønne og Rødt.



Besøk no.pokerlistings.com

Viewing all articles
Browse latest Browse all 377


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>